mycomputer.BG

Как да разберем от грип ли сме болни?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 514 | Брой коментари 0
07:01 15.01.2020

Най – важният начин да се предпазим от грипа е ваксинацията. Изследванията показват, че тези, които се ваксинират намаляват риска от инфаркт, инсулт, пневмонии с над 4 пъти. Това е изключително важно за хронично болните, при които имунитета е изключително намален в сравнение със здравите хора.

Грипният вирус е коренно различен от вирусите, които върлуват преди да е дошла грипната вълна.

„Грипът започва внезапно, буквално на втория час, с болки в ставите, с болки в мускулите, с 40 градуса температура, болки в гърлото – лягаш и не можеш да станеш. Появява се рязка коренна промяна на здравето“, обясни пред NOVINI.BG д-р Йорданов. А другите вируси протичат по – бавно, по - леко, но по – продължително, но пак при всички случаи трябва да се посети лекар.

Той обясни, че една диагноза винаги се поставя на три опорни точки – преглед от лекар, лаборатория и рентген.

Пулмологът д-р Христо Йорданов от ВМА заяви, че съветът му е всеки да се ваксинира. Ваксинацията не означава, че някой няма да се разболее, но ще прекара по-леко болестта. Който няма ваксина и се разболее, е редно да започне веднага употребата на противогрипен препарат. Иначе по думите на пулмолога е хубаво да се пият повече течности – чай или сок, да се яде повече чесън, да се избягват събиранията, да се носят предпазни маски, шалове /Новини бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени