Как да привлечем късмета на своя страна?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 262 | Брой коментари 0
16:56 28.02.2018

Защо едни хора живеят щастливо и успяват във всичко, а други все се провалят? Защо едни работят с удоволствие и се издигат, а други остават хванати в капана на работа, която не могат да понасят?

Ако смятате, че късметът е въпрос на случайност и няма нищо общо със собствената ви воля и избор, то е време е да промените мнението си. Хората не се раждат късметлии. Всъщност късметът идва при онези, които сами го пораждат с нагласата на ума си и със своите постъпки.

Британският професор по психология Ричард Уайзман е изучавал явлението „късмет“ и е доказал, че можем действително да му повлияем. Д-р  Уайзман провежда научно изследване, за да разбере защо някои хора винаги имат късмет.

Вижте съветите на Уайзман, които ще ви помогнат да преминете на страната на късметлиите:

Не се страхувайте да поемате рискове

Може би познавате хора, които постоянно се оплакват, че получават по-малко възможности – в работата и в личния живот. Техният основен проблем е страха им да поемат рискове, а това води до пропускане на възможности.

Затова не чакайте нещата да се случват, а бъдете господари на живота си и не се страхувайте от неизвестното.

Ключът за вратата, през която влиза късметът, е винаги у теб

Слушайте интуицията си

Късметлиите се вслушват в сигналите, които тялото и ума им изпращат и се научават да ги разчитат правилно. Каръците се страхуват да разчитат на интуицията си.

Изчистете ума си от обичайните съмнения и напрежение и опитайте да се сприятелите с вътрешния си глас. Един от начините е да започнете да медитирате.

„Късметът е да вярваш, че си късметлия“. Това отношение помага да запазите положителна и оптимистична нагласа, без значение от обстоятелствата.

Може да прозвучи като самозаблуда, но положителната нагласа помага да се справяме с неуспехите и да не се отказваме.

Вместо да губите енергия, очаквайки да се случи нещо лошо, използвайте я по по-положителен начин.

Превърнете лошия късмет в добър

Забравили сте си чадъра си у дома в дъждовен ден? Пуснете си романтична музика, радвайте се на природата. Така мислят щастливите хора. Те просто нямат нагласата да виждат проблеми във всекидневните предизвикателства и не се оплакват.

Щастливите хора вярват, че можем да дадем възможност на щастливата случайност да ни се притече на помощ. Ето някои от техниките, които използват:

Променят всекидневните си навици, като често избират различен път, за да стигнат до същото място, търсят нови и нови начини да правят познатите неща.

Запознават се с нови хора в най-различни среди и обстоятелства.

Захващат се с нови задачи.

 

Всички тези неща дават повече пространство за нови възможности./Дарик

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени