Как да преживеем лятото в офиса

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 238 | Брой коментари 0
14:45 22.07.2019

Децата вече не ходят на училище, климатиците работят на пълни обороти, а във всички социални мрежи преобладават снимки на плажове, море и боси крака. Това са очевидни знаци, че лятото е дошло. И някак естествено идва дилемата - как да го прекараме? Плажът и планината са стандартните опции, но има и една трета, която често не ни се нрави – в офиса на работа.

Ако сте от третия тип и ще прекарате по-голямата част от лятото на работа, то ще разполагате с малко повече свободно време. Но не го пропилявайте в мързелуване, а го оползотворете по най-ефективния начин. Инвестирайте в нещо, което да развие професионалните ви умения или пък директно "скочете" в нови води. За сметка на морските.

Ето няколко идеи как да оползотворите топлите месеци активно и ефективно.

Сега е идеалното време да "украсите" CV-то си и да впишете нещо, което обикновено присъства в образеца, но не и във вашата графа. Една необичайна опция е шофьорски курс. Все по-често в изискванията на дадени компании присъства притежанието на категория "Б". А лятото е най-подходящото време за това начинание, тъй като трафикът е доста понамалял.

По-голямата част от годината е запълнена с работата или университета, които изпиват и последните жизнени сокове. Затова е трудно да се прави каквото и да е след (например) осемчасов активен ден. Особено нещо, което искате да развивате или тепърва да научите. Затова пък през лятото можете да се посветите активно на езиков курс, а и да му отдадете нужното извън школата. Тогава със сигурност ще има ефект и знанията няма да се свеждат до часа, азбуката и разбъркана граматика.

Ако досега не е имало нищо на хоризонта, лятото е точният момент да се активизирате в търсенето на нова работа или стаж. Докато "конкуренцията" почива. И през лятото компаниите продължават да наемат хора. Малко са фирмите, които се "изключват" и отиват на море. Напротив – точно сега може да бъде изпусната "апетитна" позиция, ако се спре с търсенето.

Ако пък компанията предлага стаж – грабнете го! Може да не задоволява желанието ви да намерите сериозна и постоянна работа, но е шанс да натрупате опит в сферата. Кой знае – може да намерят постоянно бюро и за вас в офиса.

Да, лято е. Продуктивността не е такава, каквато беше, но само ако се оставим на слънцето да ни омае, а лъчите да изсмучат ентусиазма ни. Затова почивайте активно и приемете работата като удоволствие, което не изпращате в папката "от септември". Разгледайте и актуалните обяви за работа на Karieri.bg./Дневник бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени