Как да преживеем Коледа със семейството ?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 636 | Брой коментари 0
13:39 25.12.2013

Коледа е отново тук! Времето навън е студено, вкъщи е топло и уютно, всички са заедно,навсякъде звучат коледни песни, по телевизиите се въртят коледни филми. На пръв поглед една идилична картинка. Но празниците могат да бъдат и много стресиращо преживяване. Ще ви предложим няколко съвета как да се справите с поривите за самоубийство, до които понякога могат да ни докарат семействата ни.

1.Помнете, че вие не сте Дядо Коледа – Всички обичаме да подаряваме хубави и подходящи подаръци на най-близките ни хора, но недейте да отивате твърде далеч. Има само един белобрад старец и това не сте вие. Няма по-хубаво от радостта в очите на любимите същества, когато видят подаръка си, но не бъдете безрасъдни. Не си позволявайте да харчите повече, отколкото бюджетът ви позволява. В никакъв случай не теглете кредити за коледни подаръци. По-добре подарете нещо малко , но от сърце, отколкото след това да се стресирате цяла година как ще върнете заема си. Ще ви е по-леко на душата ако знаете, че след празниците не дължите нищо на никого. Все пак на Коледа трябва да прекарвате време със смемейството си, а не да го разглезвате.

2. Без домашни любимци на коледното парти – Малки, сладки, пухкави котенца, кученца – да, всички ги обичаме. Но на едно празнично тържество те могат да носят повече беди, отколкото радост и усмивки. Дори и да сте любител на животните, не искате да рискувате някой от другите ви гости да се окаже алергичен към котки или с панически страх от кучета. Има много неща, които може да са объркат щом вкъщи има животинче. Просто не искаме да споменаваме олигавени прибори, нахапани ястия или едни други неща по средата на хола ви.

3.Не се старайте да угодите на всички – Пак казваме – не ги разглезвайте прекалено много. Постарайте се, не пренебрегвайте никой, дори и най-странните ви роднини, но не се престаравайте, защото в крайна сметка вие ще сте изморените и няма да може да се насладите напълно на магията на празника. Давайте го по-спокойно, не се ядосвайте за нищо. Обръщайте внимание на малките жестове и най-важното –  и на себе си.

4. Помнете, че ви обичат – Колкото и дразнещи и сприхави да са роднините ни, те ни обичат. Покажете им го, показвайте им го през цялата година, не се сещайте за тях само по празниците, защото така и те ще се държат резервирано с вас. Дори и Коледата ви да не е перфектната, помнете, че не само се опитвате да преживеете празниците със семейството си, а че преживявате цялата година благодарение на тях!

Весели празници!

GERB

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени