mycomputer.BG

Как да преодолеем следпразничния стрес?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 254 | Брой коментари 0
08:31 11.01.2020

Връщането към обичайния ритъм след продължителни празници изисква особено внимание, смятат специалистите. Поне три дни преди отново да се върнете на работа, трябва да възстановите обичайния си график за сън, заявяват невропсихолози, цитирани от РИА Новости.

Адаптирането след продължителни празници отнема около две седмици, твърдят учените.

Не се натоварвайте още от първия работен ден – навлизането в работен ритъм трябва да става постепенно.

Същото се отнася и до храненето. Първите няколко дни трябва да се избягва пържено месо, фаст фууд и газирани напитки. Те отнемат допълнително от вашата енергия, тъй като за преработването им на организма му е необходима повече енергия. Не я изразходвайте напразно, тъй като ще ви потрябва, за да навлезете успешно в работен режим.

 В по-късните часове човешкият организъм произвежда по-малки количества от хормон, който потиска стреса

Ако позволим на организма да се възстанови по естествен път, това ще стане много по-бързо, а последствията ще са по-малко.

Психологическият срив в организма се случва по-често, отколкото физическия, твърдят психолозите.

Покрай празничната атмосфера и еуфорията много хора имат някакви очаквания, които по различни причини не могат да бъдат осъществени. Това оказва влияние върху самочувствието на човека. Ако продължително време сте водили спокоен и скучен живот, ще ви бъде трудно по време на празниците, което може да доведе до апатия.

Затова се веселете по-често./Дарик бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени