BLACK WEEK

Как да получа безплатно обучение в Харвард

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 03.04.2013 | Прочитания 835 | Брой коментари 0
11:19 03.04.2013

Почти всеки млад човек по света би искал да намери място сред програмите на най-реномираните университети в глобален мащаб, но не всеки би могъл да си го позволи. Топ висшите учебни заведения на САЩ вече предлагат нова алтернатива – дистанционно обучение, изразяващо се в безплатни онлайн курсове за специализация.

Университетът Харвард (Harvard University) и Масачузетският технологичен университет (Massachusetts Institute of Technology) са основали програмата edX – предприятие с идеална цел (т.е., нереализиращо печалба). Специалистите са разработили мащабна интернет платформа за онлайн образование с отворен код, която да обслужва милиони хора по цял свят, се обяснява на официалния ѝ сайт.

Единственото изискване към желаещите да се включат в нея е... да имат достъп до интернет.

Към момента edX предлага безплатни онлайн курсове от Харвард, Масачузетския технологичен университет и Калифорнийския университет Бъркли (University of California Berkeley). От есента на 2013 г. ще започнат курсовете на още три престижни висши училища.

Системата работи с общо девет университета и шест здравни институции. През 2014 г. се планира разширяване на консорциума, включително с няколко международни учебни заведения като Университета на Торонто (University of Toronto) в Канада и Австралийския национален университет (Australian National University).

Наред с предлаганите курсове, университетите, които си сътрудничат в изготвянето на платформата, ще изследват как се развива новият метод на неформално образование сред младите хора. Те ще анализират и по какъв начин традиционното обучение би могло да се трансформира в интернет базирано.

В момента програмата предлага 15 различни курса в сферата на софтуерното инженерство, медицината, глобалната икономика, енергетиката и др. Програмата им можете да разгледате на страницата Edx.org/courses. Планира се обхватът на предлаганото обучение да се разшири, за да покрие възможно най-много сфери и интереси.

Всеки студент, преминал курса на онлайн образование, има възможност да получи сертификат за него с името на университета, който го предлага. Първите сертификати ще се издават безплатно, като в бъдеще ще се въведе „скромна такса“ за тях.

Повече за програмата може да научите на официалния ѝ сайт - Edx.org/faq.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени