Lotus homes

Как да подготвим колата си за зимата?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 451 | Брой коментари 0
08:29 01.11.2020

Смяната на гуми съвсем не е достатъчна, за да подготвим колата си за зимата. Има няколко основни неща, които трябва да свършим преди студения сезон, сред тях са проверката на антифриза, гумите, спирачната система, ремъците и светлините.

Специалисти съветват да се обърне допълнително внимание и на казанчето, в което се налива течността за чистачките. Едно от най-лесните неща, които всеки шофьор може да направи е да провери налягането на гумите.

"На всяка кола е обозначеното подходящото налягане за гумите", обясни автомобилният състезател Румен Дунев пред Нова тв.

Според него повечето шофьори забравят преди зимата да сменят течността за чистачките, а това предизвиква проблеми като пукнато казанче и унищожени помпи.

"Чистачките винаги трябва да се изпробват. Ако не са добри е желателно те да бъдат сменени, като това ще даде на водача една добра видимост на пътя", казва Дунев.

Заради предстоящото застудяване и валежи от Пътна полиция започват акция и ще проверяват готовността на автомобилите за зимния сезон.

От 1 до 15-ти ноември униформените ще следят дали автомобилите са оборудвани с подходящите гуми, дали са изправни светлините, чистачките и стъкломиещите устройства. До средата на ноември шофьорите няма да бъдат глобявани, а само ще бъдат предупреждавани, ако има нередности по автомобилите им./Днес бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени