Как да дезинфекцираме телефона си заради коронавируса?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 315 | Брой коментари 0
16:22 16.03.2020

Трябва ли да миете смартфона си, за да се защитите от коронавирус? Разбира се! Това е задължителна процедура, тъй като телефоните са основен източник на бактерии.

На 11 март Световната здравна организация официално обяви, че става дума за пандемия. Вирусът е истинска заплаха за цялото човечество.

Един от начините да се защитите е като миете често ръцете си. Щом се приберете, отивате веднага в банята. Добре измивайте ръцете със сапун и вода. Старайте се да не докосвате своето лице. Тъй като нашите ръце често са в контакт с различни предмети, не бива да рискувате и един път.

Погледнете към телефона си. Той е главният враг в борбата с коронавируса. Последният е способен да оцелее на повърхността на телефона.

Как и с какво да миете телефона срещу коронавируса?

Apple съветва да третираме смартфоните с антибактериални кърпички със 70% съдържане на спирт. Samsung и други производители на този етап препоръки не са дали. Проблемът е, че спиртът може да изтрие олеофобното покритие на телефона. Разбира се, на преден план е здравето!

Стъпки:

 Вземете кърпичка и внимателно почистете екрана на телефона.

 След това минете по страниците и задната част на устройството.

 Повторете тази процедура два пъти, като използвате чисти кърпички.

Може ли да се дезинфекцира смартфон с водка?

Може, но смисъл в това няма. За да убиете микробите и вирусите, трябва да използвате средство, което съдържа в себе си 60% спирт. Водката съдържа само 40% спирт.

Кога да чистите телефона си?

Чистете го след всяко посещение на публично място. Съветваме да го дезинкфекцирате по три пъти на ден – след пристигане в офиса, по обед и след връщане у дома. По този начин ще поддържате едно добро ниво на хигиена.

Друг начин да се защитите от коронавируса е като се откажете от използването на смартфона. Посягайте към него рядко.

Не давайте телефоните си на децата

Симптомите на коронавирус при децата не се проявяват силно. В повечето случаи те го изкарват на крак. Това не важи за възрастните членове на семейството. Не допускайте в едно помещение да се намират дете и човек на възраст 60-70 години. Има сериозен риск, който не бива да подценявате.

Статистиката сочи, че от коронавирус ще загинат 3-4% от заразените – основно това ще са хора в напреднала възраст. В Италия смъртността е много по-висока, тъй като средната възраст на населението е най-висока в цяла Европа./Профит бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени