mycomputer.BG

Как COVID-19 промени навиците на туристите

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 246 | Брой коментари 0
07:18 22.06.2020

Анкетирани от популярен онлайн туристически портал споделиха как са се променили навиците им след пандемията, съобщи РИА Новости.

Специалисти на компанията извършиха проучване сред 2500 потребители и установиха, че 59% ще променят подхода си към планирането на туристическо пътуване след премахването на карантината.

Една трета (29%) от анкетираните са заявили, че в бъдеще при покупка на самолетни или автобусни билети ще избират опция, включваща възможност за безплатна отмяна на пътуването.

Една четвърт (24%) възнамеряват да резервират хотели на същия принцип.

Всеки пети турист (21%) планира да сключат медицинска застраховка за времето на почивката си, а 16% от анкетираните – допълнителна застраховка за пътуване.

17% от анкетираните са заявили, че ще закупят предварително и ще използват редовно дезинфектанти, а 8% ще носят маска в градския транспорт и след като това престане да бъде задължително.

Един от десет планира да избягва публични събития и тълпи – концерти и купони на плажа. По-малко вероятно е туристите да посещават редовно кафенета и ресторанти – 10% ще си купуват готова храна за хотела. 7% признаха, че по време на почивката си, за да избегнат струпвания на хора, ще се откажат от местния градски транспорт и ще наемат автомобил под наем. /БГНЕС

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени