Как болестта отключи таланта на младия писател Иво Христов от Радомир?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 289 | Брой коментари 0
14:59 16.05.2018

Преди четири години Иво Христов чува страшната диагноза – няколко тумора в мозъка. След дълга битка с рака той е напълно здрав… и продължава да пише книги.

Именно тежкото заболяване отключва талантът и вдъхновението му. В студиото на „Тази сутрин” младият писател сподели, че след операциите е започнал да пише, защото е виждал в това възможност за нов живот.

Майка му Милена Димитрова сподели, че в началото, когато е бил диагностициран, българските лекари са му дали само две седмици живот и са отказали да го оперират. После с помощта на Фонда за лечение на деца момчето заминава за лечение зад граница и там успяват да го спасят и да му дадат нов шанс за живот.

Иво разказа, че книгите му са по-скоро мрачни, пише често за смъртта. Много хора го сравняват със Стивън Кинг. Докоснах се до смъртта, опознах я и искам да кажа на хората, че дребните ежедневни проблеми са незначителни и трябва да се радваме на живота във всеки един миг, казва Иво. По думите му най-важното за болните хора е да не позволяват болестта да ги контролира.

Новата му книга се казва „Отломки от миналото“ и официалното ѝ представяне ще е утре./БТВ

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени