mycomputer.BG

Кабелен оператор в Перник остава без програмите на БТВ

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 719 | Брой коментари 0
16:08 06.09.2013

Би Ти Ви отряза достъпа до програмите си на кабелния оператор "Кабел Сат Запад", който има клиенти в областите Благоевград, Перник и Кюстендил. Причината е, че операторът отказва да обяви дори близки стойности до реалния си брой абонати, уточниха от медията вчера. В момента телевизията прави проучване, което да установи каква е реалната картина на пазара на кабелните оператори в цялата страна.

"Кабел Сат Запад" покрива близо 30 селища, сред които Дупница, Кюстендил, Сапарева баня, Гоце Делчев и села в района. Ако операторът излъчва Би Ти Ви или друга от програмите под нейната шапка, това е нелегално и е в нарушение на закона за авторското право, казаха още от медийната група. При нерегламентирано излъчване кабелният оператор дължи обезщетение на носителите на авторски и сродни права за съдържанието на програмите, между които е и Би Ти Ви, допълниха от медийната група. До постигане на ново споразумение хората в района могат да приемат програмите на Би Ти Ви или от ефира, или от други кабелни или сателитни оператори, уточниха от медията и добавиха, че са отворени за преговори.

"Ако Би Ти Ви смята, че нарушаваме закона, то да ни даде под съд, готови сме да се видим там, а не да прави такива атаки. Те ни предлагат неравнопоставен договор, в който има клаузи, че по всяко време могат да ни правят одити. Освен това ни поискаха по 2 лева на абонат, което в тази криза е непосилно. Извиват ни ръцете, като искат да си продават целия пакет от 6 програми", каза Вилимир Алтънов, собственик на "Кабел Сат Запад".

/trud.bg

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени