Късмет: Именякът Йордан Йорданов извади кръста в Батановци

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 475 | Брой коментари 0
17:32 06.01.2018

Именякът Йордан Симеонов Йорданов, който е на 30 години, се оказа най-бърз и извади кръста в град Батановци, похвали се кметът на населеното място Радослав Банчев. Младият мъж, който е баща на две момченца, успя да грабне разпятието сред още шест сериозни кандидати.

Богоявленският кръст беше хвърлен  във водите на река "Струма" в центъра на Батановци от отец Иван Плочарски, който е и председател на църковното настоятелство на новостроящия се храм "Св. Успение Богородично".

Според поверието, който пръв стигне до кръста и го върне на свещеника, получава от него благослов и се смята, че той ще бъде здрав през цялата година.

Кметът на Батановци Радослав Банчев поздрави участниците, жителите и гостите на празника, както и цялото църковно настоятелство и неговият прдеседател Иван Плочарски да бъдат здрави, да са все така заедно и обединени  на  християнски празници и да има много топлина и уют в домовете им.

Той не скри, че събралите се стотици хора  около реката  говори красноречиво за значимостта на празника.

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени