Известни са първите общински шампиони по футбол

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 567 | Брой коментари 0
11:23 09.11.2018

Първите общински шампиони по футбол от Ученическите игри през учебната 2018/19 година вече са известни. Днес на изкуствения терен в Димова махала се изиграха финалните двубои във възрастовите групи момчета 5-7 клас и юноши 8-10 клас. За трета поредна година купата при 5-7 клас се печели от отбора на XI ОУ "Елин Пелин", който надигра на финала с 3:0 състава на ОУ "Св. Иван Рилски". Шампионите ще представят Община Перник в следващия областен етап на ученическото първенство.

Интересен двубой с драматични обрати поднесоха финалистите в горната възраст - юношите 8-10 клас. Отборите на ГПЧЕ "С. Радев" и ПГ по икономика не можаха да излъчат победител в редовното време, като си отбелязаха по един гол и решиха притежанието на общинската купа след изпълнение на дузпи. Двубоят приключи при резултат 6:4 в полза на юношите от езиковата гимназия, което им дава право за участие в следващия областен етап на Игрите.

Двата отбора получиха наградите си от знам.-кметът на Община Перник Денислав Захариев.

„Има и победители, винаги има и победени. Понякога от една загуба човек учи повече отколкото от победите. Спортувайте и бъдете добри граждани. Сигурен съм, че днешният ден ще остане един хубав спомен, който ще си спомняте с добро. Не спирайте да спортувате, изграждайте се като характери и обичайте града си, училището си, уважавайте родителите си. Бъдете живи и здрави! Пожелавам ви много успехи в личен и професионален план!“, сподели Захариев пред младите футболисти.

Последният общински шампион по футбол ще стане известен след днешния двубой между отборите на ПГТС "Арх. Й. Миланов" и ПГ по икономика при юношите 11-12 клас.

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени