Извършители на документна измама предадени на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура - Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 203 | Брой коментари 0
13:54 11.01.2019

Районна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Н.Л. за извършено престъпление по чл. 212, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК и срещу И.К., в качеството му на кмет, за престъпление по чл. 311 ал. 1 от НК.

Обвиняемата Н.Л., в периода от 30.08.2017 г. до 07.09.2017 г., в гр. София и в гр. Перник получила без правно основание различни парични суми в общ размер 1 195 лева. За целта жената използвала неистински документ – п ълномощно от Т.И. В текста му било посочено, че Н.Л. е упълномощена да внася и тегли парични средства от сметката му в Банка ДСК АД.

Въпросният документ бил заверен от кмета на кметство с. Люти брод, община Мездра – И.К. В качеството му на длъжностно лице, в кръга на службата му, той съставил официален документ – нотариална заверка на подпис под пълномощното, в който удостоверил невярно обстоятелство. В действителност обаче подписът срещу „упълномощител“ в документа не бил положен от Т.И.

 Предстои наказателното производство срещу двамата обвиняеми да продължи в съда.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени