Извънредно! Допълнителни ограничителни мерки заради коронавируса в Пернишко!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 29.10.2020 | Прочитания 4725 | Брой коментари 0
16:46 29.10.2020

Във връзка с покачване на броя на положителните случаи на COVID – 19 и преминаването на критичната точка от над 120 болни на 100 000 население в област Перник РЗИ предлага допълнителни мерки към заповедта на Министерството на здравеопазването с цел ограничаване на заболеваемостта. Това беше обявено днес на Областния оперативен щаб от шефа на РЗИ Перник д-р Торнев. Срещата се проведе онлайн и беше ръководена от зам.-областния управител Иво Иванов. В нея взеха участие представители на шестте общини, болниците и отговорните институции.

Мерките включват преустановяване провеждането на закрито на колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи. Да се прекратят дейностите на клубовете за пенсионерите и инвалидите на територията на област Перник и игралните зали да бъдат с намалено работно време до 22 часа, а през останалото време да създадат организация и контрол на  броя на клиентите в съответния обект, са другите мерки, които предлага д-р Торнев.

В мерките се посочват и ограничаване на хората на груповите празненства. За сватба броят на гостите трябва да е до 50 човека, а за кръщене до 30 човека в затворено пространство. Мерките ще бъдат въведени от 30 октомври 2020 г. за срок от 14 дни.

Регистрираните случаи на заразени с COVID -19 по общини за периода 15 -28 октомври е следният: Перник – 303, Радомир – 18, Брезник – 9, Трън – 3, Земен – 4, Ковачевци – 1.

По данни от Националната информационна система за борба с COVID-19 за 28.10.2020 г. на територията на област Перник са регистрирани 66 нови случаи.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени