mycomputer.BG

Изследване доказа: Вегетарианците имат по-тежък махмурлук

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 199 | Брой коментари 0
08:19 27.12.2019

Проучване показва, че вегетарианците страдат по-лошо от махмурлук от консумиращите месни мезета.

В проучване, публикувано в "Journal of Clinical Medicine”, холандски изследователи от университа в Утрехт провели експеримент върху 13 пиещи в компания.

Участниците от всички групи са били анализирани за наличието на 23 симптома, свързани с махмурлук, първо в контролна обстановка, където през нощта са се въздържали от употреба на алкохол. След това субектите са излезли да се забавляват в заведения пиейки алкохол и на следващия ден са били наблюдавани за такива странични ефекти като главоболие, сърцебиене, гадене, изпотяване, замаяност, жажда, чувствителност към светлина и звуци.

Участниците бяха помолени да запишат всичко, което са яли и пили по време на вечерите си. Впоследствие храната им беше анализирана за нейната хранителна стойност и тенденцията показа, че тези, които са консумирали храни с ниско съдържание на цинк и витамин В3, изпитват най-лошите симптоми по отношение на параметрите на теста. Недостигът на цинк беше ясно свързан с повръщане, а ниските нива на витамин В3, известен също като никотинова киселина са довели до увеличаване и изостряне на симптомите на махмурлук.

Лекарите отбелязват, че както цинкът, така и витамин В3 се намират главно в храните от животински произход и месото, така че може да се заключи, че вегетарианците с ниско ниво на тези два фактора са по-уязвими от тежък махмурлук.

Разбира се, най-сигурният начин да избегнете махмурлука по време на празниците е да не прекалявате с алкохола. /inews.bg

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени