Coca Cola

Изплуваха скандални новини за схемата на наркобоса Куйович

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 373 | Брой коментари 0
09:23 28.08.2019

Наркобосът Будимир Куйович, който излежава 16-годишна присъда за трафик на дрога, преди ден беше заловен в кола на магистрала „Тракия" с фалшива шофьорска книжка.

 Оказа се, че по това време е бил в отпуск от затвора. Той му се полагал заради труда, който редовно полагал – като чистач и озеленител, в затворническото общежитие от открит тип в Казичене.

Бил преместен там от Централния софийски затвор през пролетта на 2017 г. и режимът за излежаване на присъдата му бил променен в лек, каза в ефира на „Здравей, България” началникът на затвора в столицата главен инспектор Десислав Трайков. „Куйович има 2500 изработени дни, които са били достатъчно основание за намаляване на присъдата му с 3 години и половина.

Към настоящия момент остатъкът от присъдата му е две години и половина”, каза Трайков. Той подчерта, че наркобосът е бил преместен в Казичене и сполучил право на годишна почивка според становищата на много експерти. Освен това, през последните 5-6 години нямал дисциплинарни нарушения. „Куйович многократно е награждаван заради трудовата си дейност”, каза още Трайков.

 След като бе заловен с фалшива книжка зад волана, издадена уж в Португалия, черногорецът отново е преместен в централния корпус на затвора в София. „Следва дисциплинарна санкция, а после и завишаване на режима за изтърпяване на наказание”, поясни Трайков. Той определи като „абсурд” допускането, че външен човек може да е донесъл документа менте на Куйович в Казичене.

Бившият главен секретар на МВР ген. Валентин Петров пък заяви, че знае за още два случая, при който осъденият е бил хващан с фалшиви документи за самоличност. „При единият от случаите документи му бяха издадени със служители на служители в Стара Загора. При другия документ му беше издаден от фалшив документ с писмено разпореждане на главния секретар на МВР по това време Илия Илиев”, каза ген. Петров.  Той е човекът, който, в качеството си на шеф на НСБОП, през 2005 г. експулсира наркобоса от България. Категоричен е, че това се налагало, тъй като опасният престъпник представлявал заплаха за националната ни сигурност./Блиц бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени