Изложба за делото на Левски бе открита в Радомир

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 168 | Брой коментари 0
12:44 19.02.2020

"Малко са хората, за които Отечеството е на първо място", заяви кметът на Радомир Пламен Алексиев

Кметът Пламен Алексиев откри вчера експозицията "Посветен на Отечеството" в изложбената зала на Общински исторически музей - Радомир.

"Тази изложба проследява с факти живота на Апостола. Малко са хората, които могат да кажат, че Отечеството за тях е на първо място. Това, което той е дал, е било безкористно - не е искал да получи нещо в замяна. Бъдете свободни и прочетете детайлно таблата на пътуващата изложба. Учете се да бъдете по-добри и нека бъдем единни в народната работа. Днес се прекланяме пред подвига на Васил Левски. Това е една тъжна дата в нашата история", заяви на откриването на изложбата Алексиев.

Експозицията съдържа 11 информационни табла, проследяващи в детайли живота и делото на Васил Левски. Експозицията е на Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" и в нея могат да се видят и книги от фонда на музея, сред които "Сподвижниците на Апостола" на Любомир Дойчев, "Васил Левски" – Летопис, "Левски и Ловеч" на Васил Боянов, "Книга за Левски" на Митко Яворски и др.

Първите посетители на изложбата бяха ученици от клуб "Патриот" в СУ "Св. св. Кирил и Методий" в Радомир, както и от клуб "Историк" в ТПГ "Н. Й. Вапцаров" в града.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени