Coca Cola

Изложба от творби на деца откриха в Регионалния исторически музей

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 180 | Брой коментари 0
17:29 16.09.2019

За девета поредна година в Регионалния исторически музей в Перник беше открита изложба с творбите на деца, създадени по време на превърналата се в традиция инициатива „Ваканция в музея”, съобщават от пресцентъра на общината. В експозицията бяха показани декупаж, глинени съдове, бижута и картички. Изложбата беше открита от директора на музея Венцислава Крумова и зам. - кмета по образование и култура Севделина Ковачева.

“Впечатлена съм от всичко това, което изработват децата на Перник. Това са истински произведения на изкуството, които нямаше как да бъдат създадени без помощта на прекрасните експерти от музея”, каза Ковачева. Тя подчерта, че с всяка следваща година интересът към инициативата “Ваканция в музея” става все по- голям.

“Тази година над 400 деца на възраст между 3 и 13 години посетиха летните занимания на музея. Това е напълно показателно, че тук се случва нещо, което привлича най- малките перничани и аз се надявам през следващите години тази тенденция да се запази”, допълни зам.-кметът. Венцислава Крумова пожела в началото на новата учебна година здраве и късмет на всички ученици и поздрави своите колеги за вдъхновяващия труд, който полагат ежедневно.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени