Изключителната история на Вивиан Уестууд

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 935 | Брой коментари 0
23:04 03.12.2013

Вивиан Уестууд е сред най-влиятелните дизайнери на последните няколко десетилетия. Факт, който до голяма степен се дължи на бунтарския дух и новаторско мислене, с които кралицата на пънк модата винаги се е отличавала.

Родената през 1941 година Вивиан Уестууд пробива в света на модата през 70-те, когато пънкът тепърва набира скорост. Повлияна от популярното по това време течение, тя започва да създава своите първи модели.

Вивиан Изабел Суайър, както е истинското ѝ име, отваря своя първи магазин Let It Rock през 1971 година, но той се задържа с това си име едва три години, след което е преимеуван на Sex. Това до голяма степен се дължи на партньорът на Уестууд в работата и в живота по онова време, а именно Малкъм Макларън, откривателят на Sex Pistols.

Дизайнерката с морковена коса набира изключителната си популярност след създаването на най-емблематичните за групи като Sex Pistols и New York Dolls дрехи. По този начин тя дава силен тласък на модата на безопасните игли, карето и антиполитическите щампи по онова време.

Бунтарката Уестууд цял живот е провокирала обществото с нестандартни изяви, като след 71-вият си рожден ден позира чисто гола пред обектива на Юрген Телер.

Дизайнерката има двама синове - Джоузеф Коре, който е известен в модните среди като създател на Agent Provocateur и Бен Уестууд, който пък работи като еротичен фотограф.

В момента Вивиан Уестууд споделя живота си със своят бивш ученик, 25 години по-младият от нея Андреас Кронтхалер.

 

 

GERB

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени