Coca Cola

Издирват шофьорите, карали в аварийна лента по време на почивните дни

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 334 | Брой коментари 0
09:17 10.09.2019

След кошмарния трафик в неделния ден - солени глоби за всички джигити. Камерите на КАТ показаха шофьори, които се опитват да изпреварят километричните задръствания през аварийните ленти на магистралите.

От „Пътна полиция” обещаха да търсят нарушителите по регистрационните номера на автомобилите, след като от Нова телевизия им предоставиха всички заснети от граждани нарушения.

Шофирането в аварийната лента на магистрала се наказва с глоба в размер на 1000 лева и отнемане на книжката за 3 месеца. От началото на 2019-а досега има 99 съставени санкции за нарушението.  

„Започваме да събираме доказателства кога, къде и от кой е извършено нарушението. Ако те са безспорни, ще се вземе отношение”, заяви Калоян Драганов от „Пътна полиция”.

В същото време от полицията обещават да засилят контрола за каране в аварийната лента.

„Имаме и патрулни автомобили, които са в движението. Движат се със скоростта на потока, без да пречат на останалите участници. И при констатиране на нарушение от тяхна страна, незабавно се вземат мерки - пише се акт и след това се издава наказателно постановление”, каза още  Драганов.

„За трите летни месеца заловените нарушители са 37. От началото на годината до настоящия момент тяхната бройка е 99”, допълни Драганов.

Едва около половината нарушители действително са били санкционирани.

Редица законодателни разпоредби забавят този процес. Целта е тези хора да бъдат глобени, да бъде събрана глобата в рамките на няколко дни, а не да бъде проточена във времето с месеци и години”, каза още Любка Маринова от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“./Новини бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени