mycomputer.BG

Иво Ангелов: Игрите в Токио ще бъдат последното ми състезание

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 376 | Брой коментари 0
08:14 07.08.2019

Иво Ангелов е сред най-успешните български борци в историята. Той беше избран за Спортист №1 на България през 2013 година , след като стана световен и европейски шампион в класическия стил. 34-годишният перничанин винаги е бил пример за подражание. През уикенда той спечели по впечатляващ начин титлата на турнир в Румъния, където прегази петима съперници.

Г-н Ангелов, доволни ли сте от вашето спортно състояние през 2019 година?

На Европейските Олимпийски игри в Минск не бях много добре и съответно представянето ми беше подобно. В неделя се прибрахме от Румъния. Там станах шампион. Преди това направихме много хубава подготовка на Белмекен. Важното е, че нищо не ме боли.

Ако сравните сегашната форма с тази през 2013-а, да очакваме ли медали от предстоящото световно първенство в Казахстан през септември (14-22)?

Във форма съм, но има още какво да се желае. Надявам се, че ще продължа с подготовката, както досега, и дори ще бъда още по-силен в сравнение със световното първенство в Будапеща. Сега ни очаква много сериозно изпитание, защото на предстоящия шампионат ще се дават квоти за Oлимпийските игри в Токио.

От години сте сред водещите борци. Колко дълго можете да продължите на подобно ниво?

Със сигурност се отказвам през 2020 година. Олимпийските игри ще бъдат последното ми състезание. Вече няма какво да доказвам. Възрастта ми тежи. А тялото не може да издържи на моето желание да се състезавам.

Ще останете ли в борбата след края на кариерата?

Много обичам нашия спорт. Желанието ми е борбата да бъде на още по-високо ниво в цялата страна и в Перник. Хубаво е човек да прави това, от което разбира. А аз разбирам най-много от борба. Ще остана вероятно като треньор или ръководител в клуб.

С ваша инициатива доста се обнови базата в Перник. Идват ли повече деца?

От доста време работим и се опитваме да правим от нищо-нещо. С помощта на общината и приятели залата по борба вече е готова. До нас са щангите. Там правим физическата подготовка с Йото Йотов. Има и един комплекс на село Рударци. Там се надяваме да правим подготовки на националните гарнитури. Намира се в полите на Витоша. По хладно е и има минерален басейн. Когато родителите видят хубава база, записват децата си.

Има ли ваши наследници, които да тръгнат по шампионските стъпи?

Таланти има достатъчно, но трябва да се работи и Господ да им дава здраве. Еди Назарян се движи много добре. Сега спечели бронз от световното първенство за кадети. Той заслужаваше златото.Когато загуби на полуфинала, му казах да се изправи и да бъде още по-силен. Послуша ме и спечели отличието с убедителен туш срещу индиеца./Източник: „България днес“

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени