Иво Ангелов и Айк Мнацаканян участваха в първия фестивал по борба „Шампионска купа”

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 20.05.2019 | Прочитания 495 | Брой коментари 0
14:49 20.05.2019

Иво Ангелов и Айк Мнацаканян, заедно с треньорът на националния тим Армен Назарян взеха участие в първия фестивал по борба „Шампионска купа”, който се проведе преди дни в Краснодар.

Ангелов и Мнацаканян са състезатели на пернишкия клуб по борба „Миньор”

Световният и европейски шампион Степан Марянян  беше съперник на Иво Ангелов. След зрелищна битка , която заслужи аплодисментите на зрителите в залата, победата бе за Маранян с 6:2. Съперникът на Ангелов получи подарък - екип на клуб Миньор!

Двукратният европейски шампион Адам Курак излезе на тепиха срещу Аик Мнацаканян и загуби с 2:1.

Много олимпийски, световни и европейски призьори по борба взеха участие в шоуто, което е първо по рода си в Русия. Почетен гост бе президентът на Федерацията по борба на Русия, заслужил майстор на спорта, олимпийски шампион Михаил Мамиашвили.В началото този турнир е бил замислен като състезание, което да носи името на треньора Игор Иванович Иванов, който много години подготвя шампиони. Но той е бил против – затова се приема да бъде своеобразен празник на класическата борба. Празник,  посветен на Игор Иванович и неговите ученици - Мурат Карданов, Юрий Патрикеев, Самвел Даниелян, Степан Маряниан, Александър Головин и Олег Шокалов.

Поканата  към състезателите на пернишкия клуб и Армен Назарян е достатъчно показателна за авторитета, който Назарян и неговите състезатели имат зад граница.

GERB

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени