mycomputer.BG

История с неочакван край: След 8 години откриха изчезнал тийнейджър в Италия

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 432 | Брой коментари 0
07:54 04.07.2020

Изчезнал безследно преди 8 години в Рим юноша с румънски произход бе открит жив и здрав благодарение на излъчваното по трета програма на италианската държавна телевизия РАИ предаване „Някой да го е виждал?“ Лелята Лина на шестнайсет годишния на времето Фернандо Вазиле се обадила на 26 юни по телефона на водещата Федерика Шарели, изпратила й също така снимка на потъналото вдън земя момче и след анонса в ефир на информацията за него – зачакали.

Още на следващия ден на телефоните на предаването позвънили поне петима жители на Генуа, които заявили, че били виждали показаното лице да „клошарства“ под колонадата в центъра на града, точно срещу родната къща на неговия велик син Христофор Колумб. Редакторката на програмата Рафаела Гриджи веднага поела на път и по собствените й думи останала буквално ошашавена, когато просещият милостиня заедно с кучето си иначе симпатичен и чистичък млад мъж й казал: „Да, аз съм Фернандо, защо ме питате?“

Доста интересен пък се оказал неговият разказ за живота му след 29 май 2012 г., когато тръгва за училище в намиращото се до Рим градче Паломбара Сабина и повече не се връща вкъщи. Там Фернандо живеел с майка си, която го била довела от Румъния на 9 години и въпреки че имал италианско гражданство, неговите съученици непрекъснато го обиждали на „румънец“ и „чужденец“. Често се посбивал с най-агресивните от тях, но накрая не издържал на дискриминационните подмятания и решил да избяга от дома си, още повече, че нямал баща, който да го държи изкъсо. Така вместо в школото, Фернандо се озовал на гарата в Рим и се качил на първия пътнически влак, в който можел да се скрие по-лесно от кондуктурите. Тренът го откарал до главния град на южната област Калабрия – Реджо Калабрия, където Фернандо започнал да се издържа с просия. В същото време майка му подала сигнал в полицията за изчезването му, но след като тийнейджърът не бил открит до навършването на пълнолетие, издирването му било преустановено. Доста учудващ е фактът, че през тези две години той не бил спиран нито веднъж за проверка от силите на реда, като успял да преброди още 4-5 по-големи градове на Южна Италия. А преди 6 години стигнал до Генуа, която много му харесала, а и жителите йсе оказали много любезни и щедри към него хора.

А тъй като майка му се била върнала в родната Румъния след неговото изчезване, вчера Фернандо заведе в Паломбара Сабина при открилата го леля Лина и съпруга й своята годеница. Защото се оказало, че с милостинята и със заработваните от време на време пари, младият мъж издържал не само себе си и любимия пес, но и миловидно русо момиче, с което живеел под наем в малка квартира. По собствените му думи след гостуването на лелята, той щял да се върне в Генуа, където хората вече питали за него и дори предприемачи му били предложили постоянна работа. И където се надява скоро да прегърне майка си./Монитор бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени