Ирена Соколова: За мен сигурността и интересите на гражданите на област Перник винаги са били приоритет

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 21.12.2017 | Прочитания 318 | Брой коментари 0
14:29 21.12.2017

Традиционната предновогодишна среща с журналисти направи днес Областният управител Ирена Соколова.  С традиционната кратка равносметка на основните неща, направени от областната администрация под нейно ръководство.

Тя не скри, че една от най-големите й „битки” е завършила успешно и това не може да не я радва. А именно, че обединените сили на институциите около криминализирането на незаконния въгледобив даде резултат.”  През тази година усилията по темата незаконен въгледобив и неговото инкриминиране бяха увенчани с успех. Налице са поправки в Наказателния кодекс, с които се регламентират наказания и санкции за всички дейности свързани с незаконното придобиване на подземни богатства.

Министерски съвет одобри отпускането на средства по бюджета на Община Перник. Осигуриха се общо 443 843 лв., от които 256 488 лв. - за изпълнение на проект за техническа ликвидация и преодоляване на последиците от старата и нова минна дейност за застрашените обекти на територията на кв. „Рудничар”, гр. Перник. Останалата сума в размер 187 355 лв. е за пострадали от земетресението през май 2012 г. домакинства, по отменени от административния съд решения на комисията за предоставяне или отказ на възстановителна помощ.” – поясни Соколова.

Ето още  някои от важните инициативи на Ирена Соколова през годината:

В разширен формат  преди дни се проведе заседанието на Областния съвет за превенция и противодействие на корупцията  

Форумът "Бизнес и cтpyĸтypooпpeдeлящи отрасли, заетост и условия на труд в област Πepниĸ" обедини държавните институции, синдикатите и бизнеса от областта в желанието им да осигурят повече и по-добри работни места.

Проведе се работна среща с председателя на Комисията по енергийно и водно регулиране доц. Иван Иванов във връзка с топлоподаването на град Перник

Три сериозни пътни обекта в Област Перник ще бъдат изградени, възстановени и ремонтирани - Перник – София (през Владая);  След дългогодишни усилия, най-накрая е осигурен и цялостен основен ремонт на пътя Рударци – Кладница и . Брезник -Сливница

Областният управител Ирена Соколова участва в Четвъртия международен форум по киберсигурност и киберпрестъпност за държавите от Югоизточна Европа

Областна администрация Перник една от седемте областни администрации, включени в Междуведомствена работна група на Министерски съвет за облекчаване на административната тежест и подобряване на предлаганите услуги

Предстоящи железопътни проекти на територията на област Перник обсъдиха на среща областният управител и генералният директор на ДП Национална компания „Железопътна инфраструктура”

Област Перник е част от коридор № 8 и в Областната администрация са депозирани заявления от ДП НКЖИ за издаване на актове за публично –държавна собственост. Те са необходими във връзка с изграждането на железопътна линия София – Македонска граница.

Провеждането и координирането на изпълнението на дейностите от Националния план за Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2017 г.

На 11 януари 2018 г. ще се проведе официалната церемония и тържествен концерт по повод откриването на Председателството на Република България на Съвета на Европейския съюз.

Г-жа Соколова има покана премиера Борисов и ще присъства на събитието.

Сурвакарска група от областта ще посреща официалните гости и журналисти от цяла Европа, в този ден.

Журналистите пиша чаша червено вино за здраве с пожелания за още по-добра взаимна работа през следващата година. Всеки избра парчето баница с късмет, а всички представители на медиите получиха от Ирена Соколова тефтер и химикал да отразяват точно събитията, и календар – да следят по него случващото се в града. 

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени