Ирена Соколова: Успяхме да запазим областта чиста от вируса на Африканската чума

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 268 | Брой коментари 0
14:26 11.09.2019

Областният управител Ирена Соколова откри и ръководи седмичното заседание на Областната епизоотична комисия, на което бе отчетено приключването на кампанията за изплащане на средства за дезинфекция на собствениците на прасета, които са ги заклали във връзка с превенцията на Африканската чума по свинете.

Соколова информира, че след обработка на подадените в срок до 02.09.2019 г. документи за финансовото подпомагане за доброволно клане на прасета в обекти тип „заден двор" и извършена последваща дезинфекция на личните стопанства, в Областна администрация - Перник има подадени общо 894 стопанства, както следва: Община Перник – 321, Община Радомир – 336, Община Брезник – 132, Община Трън – 63, Община Земен – 37 и Община Ковачевци – 5.

„Заболяването затихва на територията на цялата страна. Благодарение на съвместните усилия на отговорните институции, успяхме да запазим област Перник чиста от вируса на АЧС. – заяви губернаторът.

До няколко дни на територията на региона започват съвместни проверки на ОДБХ и ОДМВР по населени места за лични стопанства неотговарящи на изискванията за биосигурност.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени