Ирена Соколова: Успяхме да запазим областта чиста от вируса на Африканската чума

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 207 | Брой коментари 0
14:26 11.09.2019

Областният управител Ирена Соколова откри и ръководи седмичното заседание на Областната епизоотична комисия, на което бе отчетено приключването на кампанията за изплащане на средства за дезинфекция на собствениците на прасета, които са ги заклали във връзка с превенцията на Африканската чума по свинете.

Соколова информира, че след обработка на подадените в срок до 02.09.2019 г. документи за финансовото подпомагане за доброволно клане на прасета в обекти тип „заден двор" и извършена последваща дезинфекция на личните стопанства, в Областна администрация - Перник има подадени общо 894 стопанства, както следва: Община Перник – 321, Община Радомир – 336, Община Брезник – 132, Община Трън – 63, Община Земен – 37 и Община Ковачевци – 5.

„Заболяването затихва на територията на цялата страна. Благодарение на съвместните усилия на отговорните институции, успяхме да запазим област Перник чиста от вируса на АЧС. – заяви губернаторът.

До няколко дни на територията на региона започват съвместни проверки на ОДБХ и ОДМВР по населени места за лични стопанства неотговарящи на изискванията за биосигурност.

Back to school

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени