Ирена Соколова се срещна с ръководството на гръцкото дружество „Лализас"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 477 | Брой коментари 0
19:06 23.05.2019

Областният управител Ирена Соколова прие в кабинета си и разговаря със Ставрос Лализас – управител на гръцкото дружество „Лализас" Груп и Мирослав Тодоров – директор на дъщерната компания към дружеството „Оушънфендърс" ЕООД

„Лализас" е с над 30-годишна традиция в производството на спасителна техника и корабно оборудване и продава продукцията си в 106 държави. От създаването си досега тя се занимава с производство и на спасителни жилетки, като е продала близо 15 млн. за 32 години, съоръжения за дишане под вода, спасителни плотове. Производството досега се извършва само в Гърция, Италия и Китай.

Соколова обсъди възможностите за увеличаване на инвестициите в областта и начините за разширяване на производството, регулаторните режими на държавата, профилът на работната сила в област Перник, както и възможностите за привличане на квалифицирани кадри от региона.

Г-н Лализас изрази желанието си за взаимодействие с губернатора и намерението производството на фирмата да увеличи добавения ресурс за държавата чрез средства за компанията спечелени през европейски програми свързани с енергоспестяване и закупуване на нови машини и оборудване.

Към момента компанията осигурява заетост на над 45 човека, като планира разширяване на дейността си и в момента набира персонал средно и високо управленско ниво, за които е заявила намерение на трудовата борса.

„Оушънфендърс" ЕООД, част от „Лализас" Груп, е едно от най-крупните предприятия в областта ни в сферата на корабно оборудване, което открива официално своя завод през 2017 г. в Перник.

В групата влизат още компаниите Lofrans, Max Power, Nuova Rade и Ocean. Те са регистрирани в Италия и се занимават с производство на различни части за корабно оборудване, екипировки, електроника и навигационна техника. Lalizas има също така транспортни компании и франчайз фирми в 14 държави.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени