Ирена Соколова преряза лентата на нов компютърен кабинет в ТПГ „Никола Й. Вапцаров“ в Радомир

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 21.02.2018 | Прочитания 300 | Брой коментари 0
16:36 21.02.2018

Областният управител Ирена Соколова преряза лентата на нов компютърен кабинет в Техническа професионална гимназия „Никола Й. Вапцаров“ в Радомир. Десет компютърни конфигурации получи безвъзмездно учебното заведение. Дарението е от община Лозана (Швейцария) с организацията и посредничеството на областния управител, както и със съдействието на Българо-швейцарската търговска камара /БШТК/.

„За мен е ангажимент, въпрос на отговорност, престиж и удовлетворение, да направя така, че учениците, учителите, хората от областта да са доволни. Вашата нова техника е дарение на швейцарското правителство, което ние договаряме, осигуряваме и разпределяме между всички институции и училища в областта, сред които и вашето. То няма да бъде еднократно. Ще продължим да оборудваме вашата професионална паралелка по приложно програмиране. Радвам се, че сте доволни, защото по този начин и аз се чувствам така”, сподели Соколова.

Ръководството, педагогическият колектив и учениците на в ТПГ „Никола Вапцаров“ изразиха огромната си признателност към Ирена Соколова, която не за първи път подема инициатива в подкрепа на учебното заведение. Със съдействието й е подменено климатичното оборудване в учебните кабинети, както и отоплителната инсталация във физкултурния салон. Настоящото дарение на IT техника пък ще даде възможност на учениците да получат едно по-качествено, по-модерно образование, по-иновативен учебен процес.

Учениците от клуб „Euro crew“ към ТПГ „Н. Й. Вапцаров“, което е част от проекта „Училище посланик на европейския парламент“, запознаха областния управител с дейността си в новия учебен кабинет. В хода на разговора, те отправиха и своите въпроси към Соколова свързани с ползата от Българското европредседателство, бъдещото разширяване на Европейския съюз, резолюцията на Европарламента за премахването на лятното и зимното часово време.

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени