Ирена Соколова почете жертвите на комунистическия режим

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 220 | Брой коментари 0
15:58 01.02.2018

Стотици се събраха днес пред паметника на жертвите на комунистическия режим до НДК, за да почетат паметта им.

Областният управител на област Перник и председател на женската организация на ПП ГЕРБ Ирена Соколова също присъства на молебена пред мемориала и положи цветя върху възпоменателните плочи. Венци бяха поднесени  и от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, кметът на София Йорданка Фандъкова, президентът Петър Стоянов (1997-2002), представители на парламентарни групи и граждани. Традиционно за дамската организация на политическата сила, нейни представители от цялата страна също почетоха паметта на хилядите загинали наши сънародници.

1 февруари официално е обявен за Ден на почит към жертвите на комунистическия режим през 2011 г. от правителството на Бойко Борисов. Това става по предложение на президентите Желю Желев и Петър Стоянов.

Пред мемориала в градинката на НДК присъства и ръководителят на бюрото на фондация "Конрад Аденауер" в София Торстен Гайслер.

Ползотворната работа на Ирена Соколова с фондацията, насочена към съхранение паметта за жертвите на тоталитарния комунистически режим в България в периода 1944-1989 г., създава интерес и дава тласък на различни инициативи, посветени на темата. Съвместният им проект със Стоян Райчевски и Фанна Коларова - пътуващата изложба „Забранената истина”, е поредното доказателство за тяхната подкрепа и активна позиция в европейския и българския дебат за научаването на истината за тоталитарните комунистически режими и жертвите им в страните от Централна и Източна Европа и преосмислянето на този период.

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени