mycomputer.BG

Инж. Любомир Спасов:”Топлофикация Перник” не е ползвала вода от язовир „Студена”

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 721 | Брой коментари 0
15:16 13.02.2020

„Категорично искаме да опровергаем оповестената информация в медиите, че през месец януари „Топлофикация Перник“ АД е ползвала вода от язовир „Студена. Това по никакъв начин не кореспондира с истината.“ – каза директорът на дружеството инж. Любомир Спасов

„Не е възможно „Топлофикация Перник“ АД да използва вода от язовир „Студена“, защото спирателното устройство се намира на територията на „В и К“ – Перник, което означава, че единствено техни служители могат да пускат и спират водата към нас. Подаването на тази вода се извършва посредством тръбопровод с дължина над 3 км.. По  цялото си протежение тази тръба минава подземно успоредно на тръбата, която премиерът и двамата министри лично установиха, че е надупчена като „швейцарско сирене“. Измервателното устройство или т.нар. разходомер, се намира в края на тази тръба, при нас.

 Безумно е да се твърди, че ние ползваме нещо, което се контролира и дава от друго дружество. Инсинуация е и твърдението, че при нужда от 74 000 куб. метра вода на месец, констатиран разход от 74 куб. метра за месеца е нерегламентирано ползване на вода.  Въпросните 74 куб. метра вода, стекла се по тръбата, са количествата подпочвена вода, просмукала се през дупките в стените на тръбата по трасето й от водохващането  до нас. Това са по 0.028 литра/сек.

 Ако е имало някакво умишлено изпускане на вода по тази тръба, то това е изцяло по вина на „В и К” оператора. При нас тръбата е на свободен отток и няма никакви спирателни устройства. Освен това,  нито една институция или какъвто и да било субект не ни е вменил задължението сами да контролираме водоподаването към нас.

От въвеждането на воден режим в град  Перник до момента ние нито веднъж не сме се оплакали от липсата на вода. Съпричастни сме с нещастието на нашите съграждани и с огромни усилия от наша страна, както и свръхразходи се стараем това бедствие да бъде понесено по-леко от клиентите ни. Но въпреки този факт се намират „калинки“ в разни администрации, които се опитват да изчистят омазаните си физиономии с нас. От публикациите, целящи да се опетни доброто името на дружеството, може да се направи само един извод – Басейнова дирекция „Западно беломорски район“ не може да контролира съоръженията си и служителите, оповестяващи резултатите от проверките им не схващат разликите между десетки хиляди и единици.

Ако не е така, нека от Басейнова дирекция решат задачката за втори клас, в която се казва с какъв дебит е тръбата напълнила басейн с обем 74000 куб. метра за един месец и за колко месеца ще се напълни същият басейн, ако през тръбата минават 74 куб. метра на месец?“ – допълва директорът

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени