Инж.Любомир Спасов: Режимът на водоподаване удря и „Топлофикация” ! Помпите изгарят заради липса на вода!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 944 | Брой коментари 0
08:21 10.12.2019

Заради проблемите с водоподаването  на много места в Перник абонати на „Топлофикация” се оплакват от липса на достаточно топла вода. Ето какво обяснява директорът на дружеството инж. Любомир Спасов за това:

„Аз и преди време се опитах да обясня, че поради режима на водоснабдяване, се наблюдават масови аварии на помпите в абонатните станции, които изгарят, поради липса на вода. Затова ние в момента усилено монтираме специални устройства в абонатните станции, които да предпазят помпите от изгаряне. При нашите проверки по сигнали установяваме, че в много случаи причина за влошеното качество на топлата вода се явява фактът, че на последните етажи липсват обитатели и не се потребява топла вода. В тези случаи се налага абонатите в тези сгради да изчакат няколко минути, докато се оттече водата, за да  потече топла вода. Ние сме реагирали веднага при всеки сигнал за проблем с качеството на топлата вода и сме изпращали наши техници на място. В много от случаите те не откриват проблем в абонатната станция. Аз съм убеден, че нашите абонати са в пълното си право да искат да получават качествено топлоподаване, но те трябва да разберат, че при сегашната ситуация, в много от случаите нашето дружество няма вина за влошеното качество на подаваната топла вода. С въвеждането на режима на водоснабдяване не само „В и К” има проблеми с водоснабдяването, но и ние се изправяме пред много проблеми и се налага да инвестираме допълнителни средства в закупуването на предпазни устройства и нови помпи, за да гарантираме нормалната работа на абонатните станции.

Освен това, нашите абонати трябва да знаят, че като топлофикационно предприятие, ние работим не само с хора, а и с много сложни съоръжения. Трябва и при най-малкия технически проблем да реагираме адекватно и да го отстраним в най-кратък срок. Голяма част от перничани са предпочели централното отопление и ние сме отговорни за това те постоянно да имат топла вода и парно. Особено през отоплителния сезон отговорността ни става още по-голяма, защото независимо от всички наши усилия и ремонтни дейности, които извършваме, възникват аварии. В този момент ние трябва да реагираме много бързо, за да отстраним проблема. В сегашната трудна ситуация, ние всекидневно сме изправени пред много предизвикателства. Стремим се да реагираме максимално бързо, за да осигурим нормално отопление и топла вода на нашите абонати”, поясни инж. Спасов

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени