Инстаграм е най-негативен за психиката

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 295 | Брой коментари 0
09:07 03.02.2019

За никого не е тайна, че освен да правят по-отворен и свързан света, социалните мрежи имат и своята "тъмна страна", но някои от тях са направи ужасни за психичното състояние на хората.

Като Инстаграм, сочат резултатите от изследване на Young Health Movement и Royal Society for Public Health сред 1500 младежи между 14 и 24-годишна възраст за ефекта на социалните мрежи върху психичното здраве.

Инстаграм има най-негативен ефект, следван от Снапчат, Фейсбук и Туитър, като участниците в изследването заявяват, че социалната мрежа за фотосподеляне в най-висока степен задълбочава усещането им за депресия, тревожност и самота.

Единствената социална платформа с позитивен ефект върху менталното здраве на младежите се оказва сайтът за видеосподеляне YouTube, който им помага да се отърват от чувството за депресия и самота, предлагайки им емоционална подкрепа и разбиране за различията на другите хора и техния опит в живота.

Наскоро Инстаграм дори стартира кампания, адресирана до проблемите за психичното здраве на своите потребители с кампанията #HereForYou, насърчаваща хората да споделят своите истории в мобилното приложение./ ladyzone.bg

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени