Инспекцията по труда установи хора без договори и фалшиви данни при проверки на КПП-тата

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 306 | Брой коментари 0
14:10 27.04.2020

ГИТ установи хора без трудови договори и фалшиви данни за работодатели при проверки на контролно-пропускателните пунктове, съобщиха от пресцентъра на Главната инспекция по труда.

Истинността на данните, декларирани от хора, които са посочили "отиване на работа" като причина за влизане в столицата, са проверявали още в деня на декларирането им - събота, 25 април 2020 г., екипи на дирекциите "Инспекция по труда" София и София-област.

Те са участвали, със съдействието на органите на МВР, в проверките на контролно-пропускателните пунктове, като са събрали данни от декларациите на 350 души.

От тях за 100 души, декларирали, че пътуват за работа, е установена липса на действащ трудов договор. За 45 проверката е извършена на самия пропускателен пункт и те не са допуснати да продължат пътуването.

В рамките на деня са проверени общо 27 обекта на контрол, за които преминаващи през пунктовете, както с трудови и така и без трудови договори, са декларирали, че полагат труд.

Да работят са установени деветима без действащи договори. Повечето, декларирали пътуване за работа, не са установени на обектите. Има декларации, в които са отбелязани неработещи или несъществуващи обекти. За 21 души работодателите са заявили, че нямат и никога не са имали връзка с тях. Проверките продължават./БТА

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени