Инициативата за популяризиране на културните ваучери в Перник изпълни градския парк с театър

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 431 | Брой коментари 0
09:23 13.08.2017

Непознатите до този момент в Перник ваучери за култура бяха наградите в организирания от младежите социалисти фотоконкурс "Селфи с кауза". В градския парк се събраха млади хора, които се запознаха с Европейския младежки план и получиха своите награди, а именно културни чекове. Те ще могат да ги оползотворят за закупуване на книги, за посещение на театрална пиеса или за кино. Европейският младежки план, разработен и предложен в дневния ред на ЕС от Партията на европейските социалисти включва предложения за ваучери за култура за всеки млад човек, завършващ средното си образование.

Младежко обединение в БСП Перник обяви инициативата си "Селфи с кауза" по случай Международния ден на младежта преди две седмици. Целта на младите социалисти е да запознаят връстниците си с практиките в Европа по отношение на популяризирането на културните мероприятия сред младежта и да провокират интереса към местните възможности за култура и изкуство.

Авторите на осем селфи и снимки с исторически забележителности от Пернишка област, сред които храм "Св. Петка" в кв. "Калкас", месността Пчелин камък край язовир Лобош, Музея на бусинската керамика, Гигинския манастир, най - старата действаща черква в Перник - "Св. Георги" и разбира се крепостта Кракра, бяха отличени с културни чекове - три за книги и пет за театър или кино. "За съжаление в Перник младежите няма къде да отидат на кино, но да се надяваме, че това ще се промени.", споделиха от МО в БСП Перник. "Изключителни благодарности поднасяме на Детско - юношески театър "Мускетарите", които бяха част от днешното отбелязване на Международния ден на младежта. Тези младежи са не просто ученици в театъра, те са блестящи представители на театралното изкуство!", добавиха от Младежко обединение в БСП.

 

 

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени