Coca Cola

Инициатива търси младежи от цяла България да живеят на село при непознати баби

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 426 | Брой коментари 0
17:08 18.06.2019

Започва шестото издание на инициативата „Резиденция Баба“. Търсят се 20 младежи, които за три седмици да заживеят при непознати баби. Идеята е на Сдружението „Фабрика за идеи”, а тази година кандидатите ще бъдат настанени при баби в селата Синаговци, Неговановци и Кошава, Видинско, за да им помагат.

Младежите ще гостуват на възрастните хора от 23 август до 15 септември.

Гостите трябва да помагат в ежедневната работа на домакините, да документират местните разкази и легенди и да откроят проблемите на селото, както и да предложат решения за тях. Целта е да се създаде мост между младите и възрастните хора.

Много от младите нямат представа как живеят възрастните хора в селата на Видинска област. Но и трите села са живи, в тях има обществен живот. Ползата ще бъде за възрастните, които ще се радват на вниманието, помощта и общуването с гостите си.

Вече има и желаещи - Вероника, Елена и Калоян. Те са артисти в Кукления театър във Видин.

Записването е до края на месеца. Инициативата е част от програмата на "Пловдив – европейска столица на културата"./Топновини бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени