Инфекциозните отделения в страната са пълни

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 299 | Брой коментари 0
11:34 05.03.2020

Всички проби, взети за изследване на пациенти със съмнения за коронавируса, са отрицателни, съобщи началникът на ВМА ген. д-р Венцислав Мутафчийски на брифинг пред болницата, предаде БГНЕС.

През денонощието са направени 12 проби в националната референтна лаборатория, 12 проби са изследвани във ВМА и три - във Варна. След това шест от пробите са разменени между лабораториите за по-голяма сигурност на резултатите.

Във ВМА са приети 11 души, които ще бъдат тествани днес, а пробите им ще са готови следобед. Вчера вечерта са изписани двама души от пациентите под карантина, а днес ще бъдат изписани още трима.

„Инфекциозните отделения в голяма част от страната вече са пълни”, каза още ген. Мутафчийски. В Благоевград няма нито едно свободно легло в инфекциозните клиники.

"Ще изпратим писмо до МЗ и другите отговорни лица да свикат незабавно директорите на областните болници, за да докладват какви са допълнителните сили и средства, които ще отделят, ако се появи коронавирус".

"Ако се наложи, ще се претрансформират отделенията. Във Военна болница също е изчерпан капацитетът от легла. Имаме още 40 легла, които ще са на разположение след закриване на психиатричната клиника. Тестовете са достатъчно, изследват се болните с доказани методи, каквито се използват във всички страни", добави той, цитиран от БТА.

"В Сливен има 30 легла в инфекциозното отделение на областната болница, а пациентите са 38, заради грипната епидемия. Същото е положението и във военната болница в града, където има 10 легла в инфекциозното отделение, но са разкрити още допълнителни легла", каза още началникът на ВМА.

Източник:Vesti.bg

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени