Индустрията в Перник може да получава вода за производствени нужди от язовир „Бушляк”

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 821 | Брой коментари 0
07:55 02.02.2020

Има възможност индустрията в Перник да се захранва с вода за промишлени нужди от язовир „Бушляк”, съобщи министърът на икономиката Емил Караниколов, цитиран от БНР. За целта трябва да бъде изграден тръбопровод с дължина 800 метра и да бъде направен ремонт на съществуващ канал.

По думите на министъра към момента има неофициален отговор от „Стомана индъстри“, че водата от язовир „Бушляк“ отговаря на техните изисквания. Чакат се становища и от други предприятия, намиращи се в индустриалната зона на града.Министърът подчерта, че ако се направи водопровод само за едно дружество, това се счита за държавна помощ.

„Там има индустриална зона и ако може няколко предприятия да се възползват от това, веднага ще започнем и този проект по отношение на вода, която може да се използва не за питейни и не за битови нужди, а потвърдено вече от „Стомана” – само за производствени нужди. Това означава да нямаме проблем чисто в икономическо отношение“, добави той.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени