Имунизират безплатно пенсионерите от 2019 г.

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 557 | Брой коментари 0
09:51 12.09.2018

Според препоръките на СЗО сред възрастните хора, хронично болните и децата трябва да се постигне 75% обхват на имунизации. Това поставя страната ни на едно от последните места в Европа.

У нас защита получават около 2% от населението. През изминалата година обаче ваксинациите са нараснали двойно и са обхванали 4% от нашенците, като в началото на 2018 година серумите бяха изчерпани. Въпреки това обхватът е изключително нисък дори и сред рисковите групи. Ето защо в управленската програма на правителството са заложени и безплатни имунизации за най-уязвимите, пише „Телеграф“.

Очаква се през есента на 2019 година да бъдат осигурени ваксини за хората на и над 65 г. През предстоящия грипен сезон те ще трябва сами да закупят серумите. Най-подходящият период за поставяне на ваксина е в началото на октомври. Причината е, че организмът се нуждае от около три седмици, за да изгради защита, преди да се срещне с грипа./Новини бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени