Lotus homes

Имало ли е тренировъчен лагер за питбули-убийци в Перник?

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 03.06.2020 | Прочитания 316 | Брой коментари 0
08:26 03.06.2020

Тренировъчен лагер за питбули убийци беше разкрит в центъра на Перник на терен на държавната железница.

Двама мъже бяха задържани за 24 часа. Те се разследват за това дали са давали бездомни кучета на бойни животни. Мястото се намира в непосредствена близост до Централната гара. От полицията в Перник заявиха, че по случая се работи и се събират доказателства.

След като беше пуснат, единия от тях се срещна с екипа на БТВ. Той подчерта, че животните са се сбили, но не се отглеждат за бой. По думите му кучетата са се сбили случайно, а не нарочно.

Аделина Александрова два пъти е откривала разкъсани кучета в чували на тротоара пред същия двор, точно до градската жп гара. „Кучето този път беше мъжко, но със същите рани като първото убито куче, което намерих - пак на същото място“, разказва Аделина.

Пристига полиция. Намерените на място кучета са три, в тежко състояние и са закарани спешно във ветеринарна клиника. Ветеринарният лекар д-р Йордан Йорданов обясни, че животните са ползвани за боеве, съдейки по клиничните признаци и белезите по тях.

След като е обработен в клиниката, кафявият питбул беше докаран в общинския приют за кучета./Новини бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени