Илияна Йотова: Какво става, ако тръгне епидемия от Перник?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 671 | Брой коментари 0
08:57 11.01.2020

Търсенето на наказателна отговорност е задача на прокуратурата. Но едва ли вчерашният арест на министъра на околната среда и водите и днешната му оставка е адекватният отговор на водната криза в Перник, който очаквахме всички ние. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването "Панорама" по БНТ.

В проблема във фокус като във водно огледало се събират всички проблеми в държавата. Едва ли всичко това може да бъде премахнато с магическа пръчка с ареста или оставката на един министър. Ако е виновен Нено Димов, нека си понесе наказанието, но това няма да реши проблема. Смятате ли, че той е бил единственият човек, който е знаел какво се случва с язовир "Студена" и с всички язовири в страната? Има поне няколко нива под него, които би трябвало да са уведомени, заяви Йотова.

Не може на фона на всичко това няколко дни да се тръби, че някой иска да бутне правителството. Очевидно този някой е вътре в самото правителството. Трябва да се направи всичко възможно от държавата, за да се прекрати кризата, защото можем да бъдем застигнати от по-тежка криза – санитарно-здравна криза на 40 километра от столицата. Какво става, ако тръгне епидемия от Перник? Трябва да има вода в болниците, в училищата, в детските в градини в Перник – това е задача номер едно сега. В Перник се бият за бутилки с вода – нещо, което сме виждали в страни от Третия свят, посочи вицепрезидентът.

Големият въпрос е ще имат ли политическата воля да осветлят въпроса с управлението на водите. Защото след сушата да не дойдат наводненията? Нека да се вземат най-адекватните мерки, защото хората не вярват, че държавата мисли за тях, подчерта Йотова./Епицентър бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени