ИК "Спаси Перник":Не получихме никакви конкретни отговори от депутатите

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 19.02.2020 | Прочитания 757 | Брой коментари 0
10:05 19.02.2020

След срещата с депутатите от ГЕРБ Перник Александър Александров и Красимир Велчев, членове на ИК „Спаси Перник“, участвали  в нея ,изказаха разочарованието си.

„След срещата с депутатите разбрахме едно:  Политическото говорене явно е изкуство ,говориш и нищо не казваш , усмихваш се и се държиш възпитано и учтиво“ – споделят от комитета. Те реагираха по повод информацията от ПП ГЕРБ- Перник вчера, пусната от приемния ден на депутатите.

„ Не беше изказано никакво конкретно мнение по въпроса за индустриалната зона на Перник, няма и идеи за нея от депутатите. Според тях търсенето и носенето на отговорност е работа на прокуратурата. Няма мнение и за това, защо бившата управа на града не е реагирала навреме на задаващата се криза с язовира. Няма мнение за дългосрочни планове, като например изграждането на яз. Раянци – който ще обезпечи вода за  Перник , Радомир , Брезник , Земен и Ковачевци.“ – поясняват от инициативния комитет.

Пред хората, участвали в срещата,  д-р Александров е потвърдил, че язовира не е източван по време на ремонта. А безводието е вследствие на продължителното засушаване. Той посъветвал  да питат кмета Владимиров защо се бави водния цикъл, а за документи и отчети по ремонта на язовира да се търси връзка с МРРБ. На срещата депутатите са потвърдили, че документи и проект за строежа на водопровода Мало Бучино-Перник никой не е виждал. Но държавната фирма „Монтажи“ няма  да злоупотреби със средства.

Ето и въпросите, които са останали висящи и ще се търсят отговори:

-Защо след като твърдят ,че има засушаване и климатични промени,  не се търсят допълнителни мерки за осигуряване на вода?Имаше предложения от хидроинженери , могат поне да ги прочетат.

-Защо не се ангажират с намиране на решения и планове за подаването на вода за индустриалната зона на Перник? Как ще осигурим икономически растеж на Перник ,като няма елементарна инфраструктура?

-Не е ли време да обмислят и предложат сериозни идеи за  управление на водите?

- Да се помисли за пълна забрана за използване на питейни язовири за ВЕЦ-ве и индустрия.


 

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени