Lotus homes

Идва ли грипна вълна и как да се пазим

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 457 | Брой коментари 0
08:04 16.12.2019

Епидемиологът Ангел Кунчев разкри идва ли грипна вълна и как да се пазим.Истината е, че извадихме късмет тази година, тъй като пикът на грипа закъснява. Има циркулация на грипни вируси, но е много ниска към момента и не я хващаме в изследванията ни, каза той в сутрешния блок на Нова тв.

Сигурно е, че има забавяне на грипната вълна тук, както е сигурно, и че няма да ни се размине. Малко е вероятно за грипа забавянето да е от времето. Не е това основната причина, но трудно можем да кажем коя е. Понякога от характеристиките се получават много ранни епидемии, и по-късни – март, април. В Европа, в Португалия, Ирландия има наченки на грипни вълни и не очакваме през празниците да се стигне до по-високи нива. За грипа обаче избягвам да давам прогнози. Няма да се изненадам, ако за две-три седмици стигнем и до пик. Засега не можем обаче да кажем кога евентуално ще има такъв. След седмица-две можем да бъдем по-точни, каза Кунчев.

Ясно е кои четири щама е предвидено да са основни този сезон. Те са сравнително нови - „Бризбейн” и „Канзас”. Предполагам, че един от двата ще е основен водещ в Европа. В Америка преобладават в момента „Б” щамовете сега. И Северна Америка не са в разгара на епидемия, но особено в Тексас заболеваемостта е по-висока.

Епидемиологът препоръча за предпазване от грип повече гимнастика, правилно и балансирано хране, ако е необходимо имуностимулатори и микроелементи, за хора, които имат някакви проблеми с имунитета./Новини бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени