mycomputer.BG

И ВКС отказа регистрация на партията на Слави Трифонов

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 21.01.2020 | Прочитания 416 | Брой коментари 0
16:48 21.01.2020

Върховния касационен съд (ВКС) отряза шоумена Слави Трифонов и отказа регистрация на партията му „Няма такава държава“. Това става ясно то решение на тричленен състав на върховните съдии от вторник.

По същество ВКС потвърждава решението на СГС, които в началото на декември 2019 отхвърлиха молбата на екипа на Трифонов да впишат новата политическа формация. В жалбата си пред ВКС от формацията отхвърлят твърденията, които станаха и повод за първоначалния отказ, че за логото на партията със цветовете бяло, зелено и червено са използвани националния флаг. ВКС обаче смята, че жалбата е неоснователна и изцяло споделят мотивите на СГС и потвърждават, че „Няма такава държава“ е в нарушение.

Върховните съдии посочват, че самото формално използване на съществените елементи и цветове на националния герб и знаме, в комбинация, която обуславя значително сходство с тях, също е нарушение на закона за политическите партии. От ВКС са на мнение,че няма обществена или правна необходимост тази норма да бъде изоставен или осъвременена, за което настояват от партията на Трифонов в протеста си пред съда. Върховните съдии накрая дават да се разбере, че от формацията могат да заявят ново искане за регистрация, но без да ползват флага на България./Монитор

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени