mycomputer.BG

И без симптоми хората с Covid-19 могат да заразят множество предмети

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 272 | Брой коментари 0
07:14 20.05.2020

 

Още преди да развият симптомите, пациентите с Ковид-19 могат да заразят множество предмети, с които са били в контакт, като чаршафи, дръжки на врати, прибори за хранене и др., установи китайско изследване, цитирано от Франс прес.

От него става видно, че безсимптомните пациенти могат да станат сериозни разпространители на заразата.

Учените изследвали случая с двама китайски студенти, които се завърнали в родината си в средата на месец март. Те били поставени под карантина в хотелски стаи, като нямали симптоми за заболяване от новия коронавирус. Но веднага след това дали положителни проби и на другия ден били хоспитализирани.

След като случаят станал известен, били взети проби от двете стаи на студентите от различни предмети. Ключове за осветление, дръжки на врати, кранчета на мивки, дистанционни, възглавници, кърпи и седалки на тоалетни.

При осем проби от общо 22 , или при 36 на сто от предметите, било открито присъствието на вируса. Като пациентите пребивавали само 24 часа в хотела, преди да бъдат настанени в болница. С най-голяма вирусна концентрация били възглавниците и чаршафите, ползвани от студентите.

Изследването, проведено от Центровете за превенция и контрол на заболяванията в Китай, доказва, че безсимптомните имат високо вирусно натоварване и много лесно могат да заразят заобикалящата ги среда. Това налага чаршафите на пациентите да не бъдат изтръсквани по време на смяната им и те да бъдат старателно изпирани./БТА

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени