И бедни и богати не намират щастието в парите

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 178 | Брой коментари 0
07:32 30.12.2017

Както трябваше и да се очаква, за хората с високи доходи главният източник на щастие се явява гордостта и удовлетворението от самия себе си, а не парите.

Това констатираха американски психолози, цитирани от сайта Лайф.

А за онези, които печелят по-малко, най-голямо удоволствие те изпитват от възможността да общуват с други хора. Учени от Калифорнийския университет проведоха проучване, в което участваха 1519 души.

Освен информация за доходите им, специалистите поискали да узнаят от доброволците колко силно изпитват емоции, които обикновено се свързват с щастието - любов, радост, състрадание, гордост, ентусиазъм, благоговение, удовлетворение и т.н.

Участниците в изследването трябвало да оценят съгласни ли са с твърдения от рода на "Грижата за другите поражда в мен топли чувства".

Оказало се, че за хората с високи доходи главният източник на положителни емоции се явявало удовлетворението от самия себе си. Най-високо те оценявали твърдението :"Получавам удоволствие, когато хората ме уважават".

За по-бедните най-важни били любовта и състраданието./Дир бг

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени