Художникът Данаил Атанасов с Голямата награда от Зоналната изложба "Струма"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 173 | Брой коментари 0
08:33 21.10.2019

Временно изпълняващият длъжността кмет на община Перник Севделина Ковачева откри зоналната изложба „Струма”, чийто домакин тази година е Перник. Тазгодишното издание е 20-то поред. Събитието е сред най- престижните изяви в културния календар на Югозападна България с участието на творци от Кюстендил, Благоевград и Перник, а тази година е и част от празничната програма за Деня на града.

Данаил Атанасов печели голямата наградата за втори път след възстановяването на изложбата през 2013 година. В раздел „Живопис” наградите са две. Отличените творци са Валентин Топалов от Перник и Георги Андонов от Кюстендил. Ангелина Станчева от Благоевград е носител на наградата в раздел „Приложни изкуства”, а кюстендилският художник Станислав Божанков – в раздел „ Графика”. За скулптура тази година награда не се присъжда. Експозицията включва 168 творби на 96 автори, които са подредени в трите изложбени зали в града. Те са журирани от комисия, оглавявана от председателя на СБХ Любен Генов, в която влизат и по двама представители от градовете участници

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени