Храната в детските градини в Перник се приготвя само с бутилирана вода!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 695 | Брой коментари 0
17:18 10.01.2020

Храната във всички детски градини на територията на Община Перник се приготвя само с бутилирана вода.В млечна кухня дори и съдовете се мият с такава. Това стана ясно днес на работна среща,свикана от областния управител инж. Емил Костадинов. Основна тема беше необходимостта от планиране на действия за гарантиране на необходимите хигиенни мерки за приготвяне на безвредна храна за децата. В срещата взеха участие директорът на Областна дирекция по безопасност на храните д-р Елза Драгомирова, управителят на Детско-ученическо хранене Чавдар Гебов и представители на Регионална здравна инспекция, Регионалното управление на образованието и Община Перник.

Няма повишена заболеваемост на стомашно –чревния тракт в област Перник и няма регистрирани случаи на хепатит А от началото на годината, увери главният секретар на РЗИ Явор Чаушев.

Всички институции работят в синхрон за гарантиране на необходимите хигиенни мерки,категорични бяха присъстващите.По искане на областния управител беше предоставена информация за необходимите количества вода за обезпечаване на детските заведения при приготвяне на храна. Според него всички детски заведения в Община Перник разполагат с необходимите количества от живителната течност, които да оползотворяват за такива цели. Те са осигурени от Държавния резерв.

Областният управител благодари за добрата екипна работа и за мерките, които се реализират от специалистите.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени