Хоум офис до края на 2020 г. За това се готвят хиляди служители

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 228 | Брой коментари 0
12:03 08.05.2020

Американските технологични гиганти Facebook и Google обявиха, че ще позволят на своите служители да работят от вкъщи до края на годината, съобщава BBC.

Двете компании се подготвят скоро да отворят своите офиси, но присъствието в тях няма да е задължително за голяма част от персонала.

Първоначално ръководството на Google планираше да запази режима на работа от вкъщи до 1 юни, но сега възнамерява да го удължи с цели 7 месеца.

Изпълнителният директор на Google Сундар Пичай заяви, че служителите, които искат да се върнат на работа в офиса, ще могат да го направят през юли при засилени противоепидемични мерки.

Но хората, които имат възможност да изпълняват служебните си ангажименти в "хоум офиса", ще могат да се възползват от нея до края на 2020 г.

Facebook пък се подготвя за отваряне на офис пространствата си на 6 юли.

"Facebook предприема следващата стъпка от стратегията си за възобновяване на нормалния работен процес. Но всеки, който има възможност, ще продължи да работи от вкъщи.

Ситуацията се развива динамично и както нашите служители, така и техните семейства трябва да взимат трудни решения - дали да се върнат в офиса или не", се казва в изявлението на социалната мрежа.

От компанията все още обмислят за кои служители присъствието в офиса ще бъде задължително.

Facebook беше една от първите корпорации, които разрешиха на своя персонал да се възползва от "хоум офиса". Освен това служителите ѝ получиха бонус от 1000 долара, с които да покрият разходите за гледане на децата по време на извънредното положение.

Тенденцията за работа от вкъщи може да се окаже полезна за повечето компании, които в момента се опитват да реорганизират своите офис пространства, така че да гарантират изискванията за безопасност и социално дистанциране.

В същото време много от хората се притесняват да се върнат обратно сред своите колеги в условията на глобална пандемия./Профит бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени