Ходенето на работа пеша или с колело понижава риска от инфаркт

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 466 | Брой коментари 0
08:29 04.06.2018

Ходенето на работа пеша, с колело или с обществен транспорт може да спасява човешки животи, понижавайки риска от фатални сърдечносъдови заболявания, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от американско изследване.

За целите му специалисти от Кембриджския университет са анализирали данни за близо 360 000 души, наблюдавани в продължение на четири години.

Изследователите са установили, че за хората, които се придвижват до работа по гореспоменатите начини, опасността от сърдечносъдово заболяване с потенциално фатален изход е с 30 процента по-малка.

За придвижващите се пеш, с колело или с обществен транспорт служители е по-нисък и рискът от развитие на сърдечносъдови проблеми, които могат да доведат до инфаркт или инсулт.

Специалистите изтъкват необходимостта от по-активни модели на придвижване, след като две трети от изследваните лица са признали, че ходят на работа с автомобил./Новини бг

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени