mycomputer.BG

Химици изобретиха бира без махмурлук

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 255 | Брой коментари 0
14:25 25.06.2019

Химици от Уралския федерален университет извършиха истински пробив в алкохолната индустрия, който значително ще облекчи живота на любителите на бирата. Учените изобретиха способ за варене на пиво, след чиято употреба човек не изпитва главоболие и други характерни за махмурлука досадни симптоми. 

Уралските химици са измислили специален метод, при който се променят свойствата на дрождите и се използват подходящи вкусови добавки. При варенето на бирата, не предизвикваща махмурлук, се използват водорасли хлорела, както и екстракт от корена на растението кудзу. Те намалявали значително токсичното въздействие на алкохола. На базата на отходните продукти на пивоварното производство в лабораторията са разработили още и технология за производство на бисквити. Става дума за разварения хмел, оставащ след изготвянето на бирата, и пивната мъст, в която се съдържат полезни за човешкия организъм витамини, пребиотици, нишесте и целулоза.

По-рано производителите на алкохол алармираха, че руските потребители на напитки с градус рязко са преминали на евтино вино. Любителите на чашката предпочитали предимно вино, местно производство, чиято цена за бутилка не надхвърля 300 рубли или около 4 евро. Вносните качествени вина струват двойно и тройно по-скъпо. Експерти обясняват новата тенденция в алкохолните предпочитания на руснаците с намалената им покупателна способност. Преди време руският Министерски съвет със свое постановление забрани покупката на вносни вина за нуждите на държавните и общински органи, с цел протекция на родното производство./Монитор бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени